Rólunk

A Metcosped Kft. 1990-ben alakult a korábbi fémkereskedelemmel foglalkozó Metalimpex Külkereskedelmi Vállalat szállítmányozási osztályának átalakulásából. Az indulásban sokat segítettek a már meglévő acélipari megbízók és a szakmában több évtizedes gyakorlattal rendelkező munkatársak. Ez a meglévő alap biztosította a cég eredményes működését és fejlődését, hogy mára már ne csupán az acéliparban, hanem a vegyiparban, az építőiparban és egyéb területeken is jelentős szerepet töltsünk be. A tulajdonosi kör az alapítás óta nem változott, cégünk továbbra is 100%-ban magyar tulajdonban van. Éves forgalmunk mára már eléri a 2 milliárd HUF-t, mely forgalom mára főként tengeri konténerek európai disztribúciójából, illetve nemzetközi és belföldi közúti szállítmányozásból tevődik össze. Klasszikus szállítmányozóként tevékenységi körünkből nem hiányzik a vasúti, vízi és a légi szállítmányozás sem, mely területeken is jelentős forgalmat bonyolítunk.

Alapítóink cégkultúráját követve számunkra első a tisztesség és megbízhatóság, melyhez Partnereink és Megbízóink hozzászoktak az elmúlt 30 év során és amelyet mi sem bizonyít jobban, minthogy megalakulásunk óta nem volt olyan befogadott számla melynek kifizetésével akár 1 napot is késtünk volna.

Munkatársaink feladata, hogy Megbízóink akár 1 kg-os, akár 50 tonnás áruit a megfelelő időben, megfelelő áron, folyamatos tájékoztatás mellett elszállítsa a megfelelő helyre, melyre biztosíték azon széles számú megbízóink száma, akiket kezdetektől partnerünknek tekinthetünk. Megbízói és alvállalkozói körünk az egész világra kiterjed, így tudjuk a közösségi és harmadik országbeli szállításokat is maximális megelégedettség mellett végezni. Megbízóink szállítmányozási és logisztikai feladatait, a korábbi évek tapasztalataival és kapcsolataival képesek vagyunk akár légi, illetve vízi úton is teljesíteni. Raktárlogisztikai feladatainkat Budapest vonzáskörzetében végezzük, ahol készen állunk bármilyen típusú raktározási feladat elvégzésére, fagyasztott és normál termékek tárolására, disztribúciójára.

Cégünk rendelkezik ISO 9001:2000 minőségügyi szabvánnyal, mely tovább növeli megbízásaink szakszerű biztonságát. Szinte a megalakulása óta tagja vagyunk a Magyar Szállítmányozók és Logisztikai Szolgáltatók Szövetségének, a Magyar Külgazdasági Szövetségnek, Budapest Kereskedelmi és Iparkamarának.